Homeopat Anita Hus
Grønt epstein barr virus med venner

Epstein Barr Virus – Stadie IV

Epstein Barr – viruset som gjør så mye skade

Kronisk fatigue og ulike grader av energimangel, forvirring og hjernetåke, angst, depresjon, bipolar lidelse, følelse av håpløshet eller å være på utsiden av seg selv, konstante mage problemer, ADD, ADHD,  candida… Fibromyalgi, rheumatoid artritt, tinnitus, vertigo,  ulike typer av fibrose, lungesykdommer, bindevevssykdommer,  sarcoidose,  MS…

(Kilden for informasjonen i dette innlegget er Anthony William)

Det endelige målet for viruskoloniene er sentralnervesystemet ditt. Inflammasjonene gir symptomer som ofte varierer og skaper forvirring med hensyn til hva som egentlig foregår. Ulike diagnoser kan bli satt, men du befinner deg nå på stadiet for de Mystiske Tilstandene.

Trist jente, fatigue og syk, blått bilde

Stadie IV  – Kroniske tilstander i nervesystemet  – De Mystiske Tilstandene

Overgangen fra stadie tre til stadie fire kan ta fra noen få dager til mange år.

En gjenganger på stadie fire er at du går fra undersøkelse til undersøkelse. Det tas prøver i alle ender og av alle variasjoner, men svært ofte er resultatet du får; at ingenting er galt. Inntil det hele har gått så langt at du befinner deg i en alvorlig tilstand og får en eller annen diagnose. Svært ofte vil du høre at du nå har utviklet en autoimmun tilstand og at dette er noe du må leve med resten av livet.

Men årsaken til symptomene dine er nevrotoxinene som Epstein Barr virusene produserer. Disse skaper inflammasjoner og i tillegg kortslutter de nevrologiske signaler.

Jo mer spillerom virusene får jo større blir inflammasjonene. I dette stadiet gjennomstrømmer nevrotoxinene blodbanen konstant og passerer også barrieren opp til hjernen. De inflammerte nervene blir mer og mer sensitive og allergiske for nevrotoxinene.

Du vil kunne oppleve nummenhet og prikking, du får hevelser og ulike smerter. Ofte flytter disse seg, så du finner ikke noe system på det hele. Du får hetetokter, og er du dame vil overgangsalderen få skylden. Du har hjertebank uten årsak, du har hjernetåke og glemmer ting, du har «blurry eyes» og det suser i ørene. Vekten øker, du har ødemer eller kne og ankelsmerter. Det tar ikke slutt. Kanskje utvikler du hudproblemer og eksem.

 

Nerveceller skadet av epstein barr viruset

Mange ulike diagnoser

Mye blir forklart som hormonelle ubalanser, som et aldersfenomen, eller at du er arvelig belastet. Kanskje mistenker du at du har borreliose. Fordøyelsen din får alle slags ubalanser som kommer og går; IBS, lekk tarm, SIBO.. Du føler deg rett og slett sjelden frisk.

Det er nesten ingen ende på diagnoser som dukker opp på dette stadiet, men felles for alle er at virus sjelden ses som årsaken. Kroppen din jobber på høygir for å kvitte seg med virusene, og symptomene dine skyldes immunforsvarets evige innsats. Autoimmune tilstander får skylden og kroppen din blir beskyldt for å angripe seg selv.

Kroppen angriper aldri seg selv. Den angriper noe! Og det den angriper er virus.

 

Stress og skader

I perioder med stress eller der du blir skadet, trigges viruset.

Når en nerve skades utløses hormoner, og disse detekterer Epstein Barr og kommer strømmende til stedet. Resultatet er at nervene inflammeres. Det oppstår gjerne en tilstand av «treghet» i kroppen der blodet ikke klarer å levere nok oksygen til organene. Noe som fører til en ytterligere svekkelse og enda bedre forhold for virusene. Der nervene er skadet vil Epstein Barr hekte seg fast og forbli. Noe som gjør at skadene ikke repareres og skaper irritasjon og smerter.

Jo mer fett du spiser jo verre vil symptomene bli. Fett i blodet fortrenger oksygen og forverrer situasjonen din. Et kosthold rikt på fett og proteiner er ikke godt for dem som befinner seg i stadie fire.

Men Epstein Barr er faktisk ikke alene om å lage problemer for deg. Det holder seg med et hoff av venner blant andre virus og bakterier.

Det kan føre til at du får påvist bakterieinfeksjoner som behandles med antibiotika, eller du har inflammasjonstilstander som behandles med cortison. Både antibiotika og cortison er god mat for virus, dermed øker dette problemene på sikt. Du er nå i en evig runddans med symptomer og kroniske tilstander.

Det å vite at et virus kan være årsaken til plagene dine, kan hjelpe deg til å ta grep som gjør at smertene og symptomene dine reduseres og du kan få et bedre liv fremover.

 

 

 

Relaterte innlegg:

«Babyfasen» – Epstein Barr Virus – Stadie I

Mononucleose – Epstein Barr Virus – Stadie II

Invasjonen – Epstein Barr Virus – Stadie III

Epstein Barr Virus – Hvordan kan du bekjempe det?

 

Kilde: Anthony William