Homeopat Anita Hus
grønne epstein barr virus

Epstein Barr Virus – Stadie II av IV

Epstein Barr – viruset som gjør så mye skade

«Revmatisk feber, kjertelfeber, kyssesyke / mononucleose».

Deretter: Diabetes 2, Hepatitt, Fibrose, Polysystiske ovarier, Prostataproblemer, Leverbetennelser, Matvareintoleranser, Mangel på magsyre som bla gir forstoppelse og oppblåsthet, «Lekk tarm»…

(Kilden for informasjonen i dette innlegget er Anthony William)

Dette stadiet kan strekke seg over noen få måneder eller over flere ti-år. Symptomer eller plager du opplever etter gjennomgått kyssesyke trenger aldri bli satt i forbindelse med et virus.

 

Kvinne med vondt i magen

 

Stadie 2 – Mononucleose, Kyssesyke

Det er ved stadie to at du virkelig opplever nærværet av Epstein Barr for første gang. Inntil nå har viruset gått under radaren. Men når Epstein Barr utvikler seg til mononucleose er den som regel både tydelig og også på sitt aller mest smittsomme. Derfor gjør du lurt i å holde deg unna dem som er akutt syke med kyssesyken.

 

Kampen:

I dette stadiet foregår det en skikkelig kamp i kroppen din. Immunforsvaret går i gang med å angripe viruset ved å merke dem og sende ut drepeceller for å utslette dem.

Hvor syk du er på dette stadiet vil variere veldig, noen vet ikke at de har eller har hatt kyssesyke, men de husker gjerne en halsbetennelse som kom og gikk.

Andre blir skikkelig syke og får sterke smerter i halsen og det blir vanskelig å svelge. Du får feber og hodepine, og du er gjerne kraftig utmattet. I verste fall kan enkelte symptom henge i i ukesvis, og antagelig oppsøker du fastlegen som via blodprøver og symptomer fastslår at dette dreier seg om kyssesyken.

Det er to virus i samme familie som utløser kyssesyke: ulike stammer av Epstein Barr samt Cytomegalovirus.

 

Kronisk:

De fleste tror at når symptomene på tilstanden er over, så er også viruset ute av kroppen. Det stemmer dessverre ikke. Det er egentlig nå det begynner. Virusene har funnet seg en god vert og søker et permanent hjem. Aller helst ønsker de å bo i lever eller milt. Grunnen til dette er at dette er steder hvor tungmetaller og giftstoffer samler seg. Dette er næring for virusene, og det hadde ikke vært så ille om de bare hjalp til med å redusere mengden av gift og metall, men det er dessverre ikke så enkelt. Ved sin tilstedeværelse skaper de inflammasjoner og utløser bla nervrotoksiner.

Virusene trives også i sammen med bakterier, og spesielt godt koker de i sammen med Streptokokker. I løpet av stadie to finner disse hverandre og blir gjerne uadskillelige følgesvenner. Streptokokkene lager seg gjerne et hjem i nese og bihuler, hals og munn. Men de stopper ikke der, de inntar også urinveier med nyre og blære, samt underlivet og skaper infeksjoner og katarrer.

Dermed har du en situasjon etter gjennomgått kyssesyke der du lett opplever gjentatte urinveisinfeksjoner eller hals- eller bihulebetennelser.

 

Slik plager viruset deg:

Viruset avgir kjemiske stoff som trigger immunsystemet. Og de har et mål om å forstyrre lymfesystemet og å bli værende hos deg.

Når du får sår hals, feber, utslett, hodepine osv, er det fordi immunsystemet ditt prøver å kjempe imot. Disse symptomene vil kunne komme og gå, og til slutt vil Epstein Barr finne et organ å slå seg ned i. På dette stadiet vil du kunne legge på deg uten grunn, og være trett og sliten uten grunn. Hvilke andre symptom du får avhenger av mange faktorer, og ikke minst hvor mye giftstoffer du har vært uheldig å samle opp. Men du befinner deg nå på et stadie der mystiske sykdommer har sin start.

Om du ikke vet hva som foregår kan du vanskelig unngå neste stadie.

 

 

Relaterte innlegg:

«Babyfasen» – Epstein Barr Virus – Stadie I

Invasjonen – Epstein Barr Virus – Stadie III

Kroniske tilstander i nervesystemet – Epstein Barr Virus – Stadie IV

Epstein Barr Virus – Hvordan kan du bekjempe det?

 

Kilde: Anthony William