Homeopat Anita Hus
Epstein Barr virus i rødt og grønt

Epstein Barr Virus – Hva kan du gjøre med det?

Epstein Barr – viruset som gjør så mye skade

Hva gjør du om du mistenker at du har en overvekst av Epstein Barr virus i kroppen som skaper symptomene eller sykdommen din?

 

Epstein Barr virus reflektert i ett øye

Symbiose

Du kan aldri bli kvitt alt av virus, bakterier, sopp eller parasitter som du har i kroppen!

Vi lever i en symbiose med milliarder av mikroorganismer. Vi kan faktisk ikke overleve uten dem.

Problemene oppstår når koloniene av disse blir for store og balansene forrykkes. Dette skjer som følge av at kroppen har samlet opp for mye giftstoffer og lagret disse istedenfor å rense dem ut. Med giftstoff menes tungmetaller, pesticider, miljøgifter, tilsetningsstoffer osv.

Kroppen har et flott detox-system for å rense ut giftige substanser og slaggstoff. Men den mengden av ulike substanser vi utsettes for via mat, drikke og omgivelser har blitt for stor. Belastningen spesielt på leveren er rett og slett ødeleggende over tid. Og når kroppen ikke klarer å kvitte seg med substansene må leveren ta inn giftstoffene og lagre dem i seg. Etter hvert vil dette redusere leverens effektivitet. Da starter kaskaden av følgeproblemer som danner en lang rekke symptomer og tilstander.

 

forgiftet - flaske med blå giftDet egentlige problemet er at kroppen er forgiftet

Skal du klare å redusere symptomene dine må du ikke bare fokusere på å redusere oppveksten av virus eller andre agens, men du må også støtte kroppens evne til å rense ut skadelige substanser.

Har du for eksempel mye tungmetaller eller pesticider i kroppen så trenger du å redusere disse fordi de er næring for virusene.

Dermed har du tre fokus:

  • bli kvitt skadelige stoffer som nærer virus og bakterier og du må unngå å tilføre nye
  • hjelpe kroppens detox-system til mer effektivt arbeid
  • redusere mengden av dårlige virus og bakterier

Fokus på det du spiser og drikker er viktig. Et kosthold som tilfører daglig gift er et problem. Tilgangen på usprøytet mat blir heldigvis større i takt med at bevisstheten hos både forbruker og produsent øker. Mange av de moderne metodene for matproduksjonen er dessverre ikke nyttige for oss. Oppdrettsfisk er egentlig et spesialavfall og ikke næring verken for mennesker eller dyr. Fisk står for mye av tilførselen av kvikksølv som belaster oss. Kunstgjødsel, pesticider og monobruk i jordbruket fører til næringsfattig og giftige grønnsaker og frukt. Feilforing og medisinbruk i kjøttproduksjonen gir oss kjøtt og kylling som er skadelig for oss.

Jo mer bevisst du blir valgene du tar når du kjøper og lager mat jo bedre er det for kroppen din. Spis mest mulig ren og ubearbeidet mat.

Et kosthold med mye frukt og grønt er det som bidrar best om du trenger å redusere mengden Epstein Barr virus. Dessverre har frukt fått et uforskammet dårlig rykte som følge av lavkarbo-trenden. Dette er veldig synd. Raffinert sukker er så absolutt en stor belastning for kroppen men det gjelder ikke for sukkeret i frukt. Både leveren og hjernen din er avhengig av glukose for å fungere skikkelig. Den glukosen de trenger er den du finner i bær, frukt og grønt. Faktum er at leveren trenger jevnlig tilføring av glukose. Det å spise få måltider i løpet av dagen, og gjerne helt uten glukose, er derfor over tid skadelig for leverens arbeid.

 

to grønne epler henger på treet

Nye vaner

Gode ting du kan gjøre for å hjelpe kroppen til å kvitte seg med gift og slagg kan for eksempel bero på hvordan du starter dagen din. I løpet av natten har leveren jobbet hardt for å samle inn alle uhumskheter som skal bort, neste steg er å få det ut av kroppen via lymfer, lunger, hud, tarm, nyrer og urinveier.

Om du starter dagen din med et stort glass vann, gjerne tilsatt sitronsaft, så hjelper du denne prosessen. Starter du dagen din med en kopp kaffe så gjør du det ikke…

Neste steg kan være å innta stangsellerijuice eller andre gode grønne juicer. Det spesielle med akkurat stangselleri er at den har så mange gode funksjoner både for saltsyrebalansen i magesekken, mineralisering i kroppen og hjelp for leverens funksjoner. Ikke alle liker stangselleri, men de gode egenskapene denne planten har overveier så absolutt smaken.

 

Kosttilskudd ved Epstein Barr virus

Du kommer ikke utenom vitaminer, mineraler og urter om du skal bli kvitt overveksten av virus. Har du Epstein Barr virus i stadie fire vil nervesystemet ditt være skadet og da trenger du for eksempel B-vitaminer for å reparere.

Det finnes urter som tar livet av virus og det finnes tilskudd som hjelper på transporten av slagg ut av kroppen.

 

Behandling ved Epstein Barr virus

Jeg bruker homeopati, vitaminer, mineraler, urter og biofeedback-behandling i min praksis, og har derfor fokus på det. Men det finnes helt sikkert andre tilnærminger som også er effektfulle.

Dersom du er i et tidlig stadie av EBV situasjonen er det lettere å redusere symptomer enn om du befinner deg i stadie fire. Det betyr ikke at du ikke kan få hjelp også i dette stadiet, men det krever mer behandling og mer egeninnsats.

Virusene har en naturlig livssyklus på 6 uker og kan også gå i dvale i lange tider. Derfor kan du føle deg kjempebra over en lang periode for så å oppleve en relaps av symptomer. Det er derfor viktig at du alltid spiser noe matvarer eller tar faste tilskudd som jobber mot virusene selv når du føler deg frisk.

 

SCIO tekst med frukt og bær scio tekst med melon og oransje frukt

Relaterte innlegg:

«Babyfasen» – Epstein Barr Virus – Stadie I

Mononucleose – Epstein Barr Virus – Stadie II

Invasjonen – Epstein Barr Virus – Stadie III

Mystiske Tilstander – Epstein Barr Virus – Stadie IV