Homeopat Anita Hus
Virus molekyl grønt og blått

Epstein Barr Virus – Stadie I av IV

Epstein Barr – viruset som gjør så mye skade

Hetetokter, tørr hud, kalde hender og føtter, sprø negler, rastløse ben, flytere i øynene, muskelsvakhet og muskelsmerter. Dårlig hukommelse og kanskje til og med hjernetåke. Svimmelhet og nummenhet, smerter i ledd eller rygg. Rringing i ørene, smerter som flytter seg, prikking og nummenhet i hender og føtter. Depresjon eller angst, sliter med vekta, sover stadig dårligere, mister mye hår og lider av uforklarlig tretthet eller mangler tiltakslyst….

(Kilden for informasjonen i dette innlegget er Anthony William)

Listen over symptomer du har forårsaket av Epstein Barr kan synes uendelig. Likevel viser ingen prøver som er tatt at noe er galt med deg. Da er det lett å føle seg litt sprø.

Diagnoser som settes kan være: overgangsalder, fibromyalgi, ME eller kronisk fatigue, revmatisme, lupus, borreliose, overbelastning og stress, «noe psykisk…»  osv osv

Men den egentlige bakenforliggende årsaken til dine problemer er et lite virus: Epstein Barr Viruset.

Sliten syk kvinne ligger og hviler seg på sofaen

 

Stadie 1 – Baby Stadiet:

Du kan være født med denne virusbelastningen eller du kan ha bli smittet allerede som barn. Epstein Barr er så viden spredd at det er nærmest umulig å ikke motta det på ett eller annet tidspunkt.

I starten flyter viruset rundt i blodbanen din og driver ikke med annen aktivitet enn å reprodusere seg selv. Den venter på muligheten til å sette i gang en infeksjon.

Det viruset venter på er perioder av stress, kriser eller overanstrengelse. Tilfeller der du ikke rekker å hente deg inn igjen, eller perioder der du får i deg for lite god næring og viktige stoffer som feks B12 og Sink. Når dette skjer får EBV sin sjangse for fotfeste. Typiske tidspunkt for et slikt angrep er i pubertetsårene, under et svangerskap eller ved overgangsalder.

Årsaken til at disse periodene er spesielt utsatt, er at det her foregår mye hormonaktivitet og hormoner er en vesentlig næringskilde for viruset. Jo mer hormoner jo bedre leveforhold for viruset.

Men dersom du har et sterkt immunsystem vil du kunne ha en latent EBV i årevis uten å nå til stadie II.

 

Epstein Barr viruset – En liten sovende kjempe

Epstein Barr viruset har det ikke travelt og det kan ligge på lur i årevis, gjerne i 10-år før det «slår til». De første indikasjonene på at noe er i gjære kan være at du er spesielt lett utsatt for forkjølelser og influensaer, sår hals eller ørebetennelser.

I stadie I er EBV “sovende” i kroppen din, men mengden virus vokser sakte men sikkert og venter på en mulighet til å angripe.

Faktum er at viruset i denne fasen er sårbart og kan elimineres ved god næring og riktige tilskudd. Men ettersom du ikke vet at du har det, du har jo ingen symptomer, og det per nå ikke kan spores i blodprøvene dine, så får det gå helt upåaktet hen.

Dermed kommer det et tidspunkt der du når stadie II – da oppstår selve krigen i kroppen din.

 

 

Kommende innlegg:

Mononucleose – Epstein Barr Virus – Stadie II

Invasjonen – Epstein Barr Virus – Stadie III

Kroniske tilstander i nervesystemet – Epstein Barr Virus – Stadie IV

Epstein Barr Virus – Hvordan kan du bekjempe det?

 

Kilde: Anthony William