Homeopat Anita Hus
Grønt Epstein Barr virus

Epstein Barr Virus – Stadie III av IV

Epstein Barr – viruset som gjør så mye skade

Kronisk tretthet / fatigue, hjernetåke, forvirring, urolig hjerterytme, oppblåst mage, vektøkning, hetetokter, søvnproblemer, smerter her og der, kronisk sår hals, fertilitetsproblemer, mild feber eller feberfølelse, prikking og nummenhet, tynnere hår, negler som brekker, tørr hud, svimmelhet…

(Kilden for informasjonen i dette innlegget er Anthony William)

Symptomer kommer og går, og kanskje ser du ikke noen sammenheng i det hele. Dette er stadiet der de mystiske tilstandene begynner å opptre.

fortvilet kvinne sett bakfra

 

Stadie 3 – Invasjonen

På dette stadiet har Epstein Barr viruset etablert seg i kroppen din. Det har nådd lever, milt, skjoldbruskkjertel eller andre organer. Her blir det også værende om du ikke klarer å bekjempe det.

 

Blodprøver:

Ved blodprøvetagning kan det finnes antistoffer i blodet ditt. Dermed konkluderes det med at du tidligere har gjennomgått en Epstein Barr- eller Cytomegalovirusinfeksjon. Men det vil være svært lite sannsynlig at dine nåværende symptomer settes i sammenheng med disse virusene.

 

Immunsystemets innsats:

Ettersom virusene nå har slått seg ned i organene dine og ikke i blodet, går de under radaren. I en periode vil de også gå under radaren for immunsystemet ditt. Dette er når de ligger i hi i organer uten å skape noe krøll. Denne latensperioden kan vare lenge, fra noen få år til mange tiår.

Det finnes ulike stammer av viruset og noen er mer aggressive enn andre. De mest aggressive vil borre seg dypt ned i vevet og derved forårsake en kronisk inflammasjon som kan gjøre at organets funksjoner forstyrres.

 

Viruset produserer giftstoffer i kroppen:

  • Biprodukter skilles ut etter hvert som viruset formerer seg og trives. Disse kan ses i mikroskop som spiroketer, og det er svært vanlig at dette mistolkes som borreliaspiroketer.
  • Virusenes livssyklus er på ca seks uker, og når de dør vil den døde cellen være et avfallsstoff som kroppen belastes av.
  • Det tredje som skjer er at disse biproduktene av viruset danner et nevrotoksin som ødelegger nervefunksjoner og forvirrer immunforsvaret ditt. Disse skilles ut periodevis i stadie tre, men ved stadie fire skilles de ut kontinuerlig.

 

lever

Resultatet for deg når Epstein Barr viruset får godt spillerom:

Leveren blir så overbelastet at den ikke får gjort det den skal og klarer ikke å rense giftstoffene ut av kroppen din. Hepatitt C – lever betennelse –  er en direkte følge av Epstein Barr invasjon. HCV (hepatitt c virus) er egentlig EBV.

Når leveren din ikke får gjort hele jobben sin oppstår et problem i magesekken: det produseres ikke nok saltsyre, dermed blir tarmkanalen din mer og mer forgiftet. Maten du spiser blir ikke godt nok fordøyd, men råtner i tarmen og skaper oppblåsthet og forstoppelse. I denne prosessen utvikles det overfølsomhet for mat.

I denne perioden skapes symptomer og plager som er vanskelig å diagnostisere, og både du og behandleren din vil være mer eller mindre fortvilet.

 

Når går Epstein Barr viruset ut av latensperioden sin?

Når du kommer i en sårbar tilstand og utskiller økte stresshormoner våkner virusene. De starter med å sende ut nevrotoksiner noe som øker stresset i kroppen din ytterligere. Etter en tid alarmeres immunforsvaret ditt om at nå er det på tide å gå til angrep. Problemet er bare at det er umulig for immunforsvaret ditt å finne ut hvor giften kommer fra. Dermed vet det ikke hvordan det skal håndtere situasjonen. Noen ganger utløser denne situasjonen en Lupus-diagnose.

Lupus er egentlig kroppens reaksjon på avfall og nevrotoksiner fra Epstein Barr. Inflammatoriske markører opptrer fordi du har allergiske reaksjoner på viruset. Det du lider av er EBV som har spredd seg over alt i kroppen din men dette mistolkes som en autoimmun tilstand.

 

skjoldbruskkjertel

Skjoldbruskkjertelen:

Det er nå etablert et kaos i immunforsvaret ditt og dermed benytter EBV muligheten til å forlate sine tidligere tilholdssteder og etablere seg i viktigere organ. Skjoldbruskkjertelen er et av hovedmålene.

Nå kommer du inn i et system med ulike diagnoser: Hashimotos… Basedows / Graves sykdom… Hyperthyreose… Hypothyreose…

Du lærer at kroppen din angriper skjoldbruskkjertelen din – du har en autoimmun tilstand. Men det som egentlig skjer er at EBV angriper skjoldbruskkjertelen din.

Godt etablert i skjoldbruskkjertelen starter EBV å slå seg til ro. Dette gjør det ved å borre seg dypt inn i vevet. Den dreper celler og lager arrvev = kjertelens funksjon forstyrres. Dette gir deg en tilstand av skjult hypothyreose, noe som plager så utrolig mange kvinner.

Heldigvis kan kjertelen fornye seg om EBV kastes ut. Immunforsvaret ditt jobber tross alt som en helt for å redde situasjonen. (Tema for del V av denne serien)

 

Kalsiumsituasjonen:

I sin desperate kamp mot viruset vil immunforsvaret forsøke å sperre viruset inne vha kalsium. Dette skaper klumper i skjoldbruskkjertelen. Men dessverre: inni der lever EBV i beste velgående og nærer seg og tapper kjertelen for energi. I noen tilfeller dannes det cyster som selvsagt også forstyrrer kjertelens funksjon.

Dersom du ikke får i deg nok kalsium via kosten vil immunforsvaret ditt hente kalsium fra benvevet ditt for å bekjempe EBV. Dermed står du i fare for å få osteoporose.

Men ikke alle virusene innesperres bak kalsiumveggene og disse svekker hormonproduksjonen i kjertelen. For deg er resultatet:

Vektøkning, tretthet, mental uklarhet, svekket hukommelse, depresjon, hårtap og sprø negler, søvnproblemer,  svekkede muskler osv Høres det kjent ut? Mange får forklart disse symptomene med menopause…

 

Hvorfor er skjoldbruskkjertelen så interessant for Epstein Barr viruset?

Årsaken er rett og slett at hormonsystemet ditt er veien til målet. De hormonelle ubalansene og påvirkningene gjør at påkjenningen for binyrene gir økt adrenalinproduksjon. Og er det noe EBV elsker så er det adrenalin. Adrenalin bidrar til at viruset blir større og sterkere og er klar for stadie fire: nemlig nervesystemet ditt.

 

 

Relaterte innlegg:

«Babyfasen» – Epstein Barr Virus – Stadie I

Mononucleose – Epstein Barr Virus – Stadie II

Kroniske tilstander i nervesystemet – Epstein Barr Virus – Stadie IV

Epstein Barr Virus – Hvordan kan du bekjempe det?

 

Kilde: Anthony William