Homeopat Anita Hus
Bach blomstermedisiner

Den vanskelige høytiden

Ikke alle mennesker gleder seg til jul, og kan oppleve jula som den vanskelige høytiden.

Nå tenker jeg ikke først og fremst på dem som gruer seg for å være alene. Men på dem som gruer seg for samværet med familien.

Det er ikke bare idyll når man samler foreldre og barn, ekser og nye kjærester, bonusbarn og bonusforeldre, tanter og onkler, besteforeldre og andre kjæledyr, i samme stue eller i samme bolig over tid. Det kan ulme godt under overflaten av såre følelser, sinne, fortvilelse og frustrasjon.

Tegning av familie med juletre og fyr på peisen

Underlige mekanismer inntrer når man kommer hjem til jul. Plutselig er man ikke den verdensvante og ressurssterke kapable voksenpersonen lenger. Men på et øyeblikk blir man redusert til barnet, det sorte fåret, vimsekoppen, kløna osv Det vanlige livet blåses bort og man enten blir til, eller blir sett på som den man var som tenåring.

Selv om familier kan stå hver andre nær betyr ikke det at man også er nær i tanker, tro og verdenssyn. Høytider er glimrende anledninger til å brake sammen i polariserte diskusjoner om politikk, klima, tro og tvil. Ufarlige brettspill kan ende som katastrofe.

Dersom idyllen ikke er et faktum i akkurat din familie så gjelder det å overleve og å komme seg igjennom på beste måte. Ikke la jula bli den vanskelige høytiden for deg selv.

Bachs blomstermidler kan være en hjelp og gjøre høytiden litt lettere og hyggeligere om du sliter. Her følger en liste over «konflikter» og blomstermidler som kan hjelpe deg til å bevare fred i sinn og sjel.

 

Centaury – si nei!

Er du den som aldri klarer å si nei, og ender opp med å gjøre alle slags greier du egentlig ikke ønsker for både tante Tutta og andre kravstore folk? Da kan Centaury hjelpe deg til å si nei når det går for langt. Slik at du ikke fornekter egne behov, men hjelper og sier ja når det føles godt og givende.

 

Holly – sjalusien lusker.

Sliter du med at andre i familien har gjort det bedre enn deg i livet? Og til og med kanskje viser det frem ved å skryte av den nye bilen, eller de åtte utenlandsreisene de har hatt siden sist.  Gnages du av misunnelse, sjalusi, eller frustrasjon over å stadig komme til kort mot disse «vellykkede » ? Da vil Holly kunne hjelpe deg til å senke skuldrene, glede deg over andres suksess og slippe harmonien inn. Du ser at disse materielle ytre tingene ikke er det vesentlige i livet. Du klarer å kose deg uten at det hele oppleves som den vanskelige høytiden.

 

Honeysuckle – spøkelsene fra fortiden.

Befinner du deg i stadig lengsel etter det som har vært, og henger fast i fortiden?  I så fall kan Honeysuckle hjelpe deg til bedre å leve i nuet. Og hjelpe deg til å bevege deg fremover i livet.

 

Impatiens – irritasjon!!

Kjenner du irritasjonen bølge frem så fort du kommer inn døra, og kan nesten ikke vente med å få mulighet til å dra igjen? Da kan Impatiens hjelpe deg til å bli litt mindre hastsom og til å slappe bedre av.

 

Larch – manglende selvfølelse.

Kanskje sliter du med lav selvtillit, og opplever at dette øker på når du kommer sammen med familien. Her er det Larch som kan gi deg en liten boost. Slik at du slutter å bekymre deg om de andres meninger.

 

Mimulus – angst og frykt.

Innimellom kan påtrengende familiesammenkomster trigge angst og frykt. Kanskje med god grunn. Noen av oss er uansett generte, engstelige og følsomme av natur. Da kan Mimulus hjelpe med å gi det ekstra motet du trenger for å møte høytiden og familien med litt mer tillit og mindre frykt.

 

Pine – skam.

Gnages du av skyld eller skamfølelse? Går du rundt og bebreider deg selv for noe, så kommer dette ofte sterkere frem i familiens lune favn. Pine gir deg fornyet energi og mer glede over livet, slik at dømmekraften din faktisk økes og du slutter å dømme deg selv så hardt.

 

Vervain –  overentusiasme.

Tilhører du de litt «nyfrelste» blant oss, som bare må fortelle alle om ditt og datt som du har oppdaget eller engasjerer deg i. Overvelder du andre med dine synspunkter? Blir du irritert og frustrert når du oppdager at din hjertesak ikke er andres?  Da kan Vervain få deg til å slappe litt mer av, og hjelpe deg til å innse at selv om du har sterke synspunkter og ideer så trenger du ikke å overbevise andre om å tenke likt. Du ser ting i et større perspektiv.

 

Walnut – for lett påvirkelig.

Lar du deg alt for lett påvirke av andres meninger, stemninger og ideer Mister du deg selv litt i det du havner i familiekretsen der sterke eller bydende meninger og krav uttales? Da vil Walnut kunne gjøre deg litt sterkere i deg selv slik at du klarer å stå i din egen sannhet.

 

Violet – pokerfjeset.

Blir du ofte sett som litt avvisende og kald? Ikke fordi du er det, men fordi du ikke pådytter andre ditt eget, eller ikke har for vane å lene deg på andre. Da kan Water Violet hjelpe deg til et litt varmere forhold til andre, og gjøre at du ses som roligere og mer forståelsesfull.

 

Willow – bitterhet.

Bærer du på bitterhet? Har du en tendens til å bli selvmedlidende når du entrer familiestedet, og stadig føle deg fornærmet?  Kan godt være du har grunn til det, men det er ikke noe godt liv. Willow vil kunne gjenopprette en tilstand av tro og optimisme, og gjør at du klarer å tilgi og glemme urettferdighet for igjen å nyte livet ditt.

 

Bach remediene kan benyttes enkeltvis eller de kan blandes for å dekke ditt spesifikke emosjonelle og mentale behov.

Jeg hjelper deg gjerne og tar Bach konsultasjoner både på kontoret og over telefon.