Homeopat Anita Hus
Brennesle plante

Brennesle – en urt til hjelp ved ødem og prostataproblemer

Brennesle det nyttige ugresset. problem med ødem prostata jernmangel prøv brennesle

Denne grønne stikkende planten finner vi stort sett over alt i Norge, og ikke pleier vi å ønske den velkommen når den dukker opp i hagen heller. Men faktum er at dette er en kraftfull og flott medisinplante, og om du ikke orker å plukke den og behandle den selv, så kan du ta den lettvinte veien og kjøpe brenneslepulver på helsekostbutikken. problem med ødem prostata eller jernmangel. Brennesle bidrar ved ødemer og prostataforstørrelser samt jernmangel

En skje av dette utrørt i vann hver dag kan bidra veldig godt både ved jern- og c vitaminbehov og ved en del andre helt spesifikke plager.

Grønt pulver

Virkeområdene til Brennesle:problem med ødem prostata eller jernmangel

Brennesle er en blodrensende urt; noe som betyr at den gir deg økt detoxeffekt;  da den løser opp slagg og toksiner, samt stimulere nyrene til økt utskillelse av urin. Du vil fort se at urinen din blir mørkere når du bruker brennesle som tilskudd.

Fordi den er sterkt urindrivende vil den også hjelpe deg til mindre ødemer.

Brennesle stimulerer fordøyelsen, så dersom du har problemer med oppblåsthet, diare, magesår eller orm, vil den bidra positivt. Den er også galledrivende.

Videre bidrar brennesle til å stabilisere blodsukkeret bedre. Den stimulere til dannelse av røde blodlegemer, øker blodgjennomstrømning i huden og er sårhelende, den virker betennelsesdempende og immunstrykende. Den regnes i tillegg som antirevmatisk og antiallergisk.

Brennesle har altså en lang rekke gode virkestoffer som gjør den nyttig ved mange små eller store helseplager. Den er også rik på kalsium, kalium, jern, silisium, vitamin A, B2, C og K1.

Den har i tillegg svært få kontraindikasjoner.

glasskopp med gyllen te og en brenneslekvist oppi

Brennesle er en glimrende kvinneurt: problem med ødem prostata jernmangel prøv brennesleødem

Brennesle kan brukes av gravide for å styrke fosteret og å gjøre selve fødselen lettere. Urten har en gunstig virkning når det gjelder produksjonen av morsmelk hos deg som skal amme.

Den kan ha effekt ved sterke menstruasjonsblødninger eller ved svært uregelmessige blødninger.

På grunn av dens blodstyrkende egenskaper kan den brukes ved problemer både i overgangsalder og under pubertet.

Ettersom brennesle inneholder mye jern, vitamin C og klorofyll, samt stimulerer antall blodlegemer er den også til hjelp for alle som mangler jern. problem med ødem prostata jernmangel prøv brennesle

Brennesle plante

Brennesle er en bra urt for menn: prostataproblem

Brennesle bidrar til å redusere godartet forstørrelse av prostata og gjør dermed at urineringen blir mindre problematisk og antall oppvåkninger pr natt for å tisse reduseres.

 

Urinsyre, leddplager, artritt etc: problem med ødem prostata jernmangel prøv brennesle

Brennesle øker utskillingen av klorider og urinstoff, og derfor er den til god hjelp ved tilstander som urinsyregikt og ved revmatiske plager. Og har du tendens til nyrestein kan det også være en god ide å begynne å drikke neslete.

 

Astma og allergier: problem med ødem prostata jernmangel prøv brennesle

Te av brennesle har vært brukt for å lindre plagene ved både hoste (også kikhoste), astma, og forkjølelser. Den kan også prøves ved høysnue, og inntas før måltider dersom en plages med matvareallergier.

 

Hud: ødem prostataproblemer jernmangel

Brennesle vil virke lindrende ved brannsår, eksem og utslett når den brukes utvortes.

 

Kontraindikasjoner mht brennesle: problem med ødem prostata jernmangel prøv brennesle

  • Brennesle har få negative bivirkninger, men dersom du har ødemer pga hjertefeil eller nyresykdom så skal du ikke bruke brennesle.
  • Menn med prostataproblemer skal selvsagt undersøkes av lege for å utelukke at forstørrelse av prostata skyldes kreft. Symptomene ved godartet forstørrelse er nemlig de samme som ved forstørrelse ved kreft.
  • En bør også være forsiktig dersom man er medisinert for høyt blodtrykk, diabetes, bruker beroligende eller betennelsesdempende medisiner. Da er det lurt å sjekke med fastlegen først.

problem med ødem prostata eller jernmangel

Brennesle bidrar ved ødemer og prostataforstørrelser samt jernmangel