Homeopat Anita Hus
Brun flaske som ligger og det renner hvite homeopatiske piller ut av den, i bakgrunn en gul og hvit orkide

Hjelp deg selv ved urinveisinfeksjon

Virus, Bakterier, Sopp…

De aller fleste urinveisinfeksjoner skyldes bakterier, men i noen til feller kan det også skyldes virus. Dersom du har tendens til soppinfeksjon i underlivet, kan dette føre til hyppigere urinveisinfeksjoner. I tillegg vil gjentatte antibiotikakurer kunne skape problemer. Chlamydia er en infeksjon som kan ligne på en urinveisinfeksjon selv om den ofte er symptomløs, det er derfor viktig å få utelukket denne ved vedvarende plager.

Homeopatisk behandling kan brukes både alene og i sammen med antibiotika.

Homeopatisk behandling er både enkelt og effektivt. (Men ved heftige infeksjoner med  feber må en søke legehjelp.) Når du opplever gjentatte plager og irritasjon,  kan selvmedisinering med homeopati være en god ide å prøve.

Det vil uansett alltid være bra å drikke mye vann om du har urinveisplager, og du kan gjerne forsøke tranebærjuice eller tranebærkapsler. Sørg også for å tømme blære fullstendig hver gang du er på toalettet.

Homeopatiske medisiner kjøper du på apoteket og ved akutte plager vil du ha medisinen i potens C30.                                        Gjenta dosen – dvs 1-3 piller under tunga – hver 15 min inntil bedring, men om ingen bedring skjer i løpet av 3 timer,  er det feil middel og du kan avslutte.

 

Oversikt over noen av de homeopatiske midlene du kan velge mellom ved akutt urinveisinfeksjon:

Arnica

Ved urinveisinfeksjoner som kommer etter skade på perineum, for eksempel etter en fødsel. I dette tilfellet kan det være vanskelig å få tømt blæra godt og/eller det kan forekomme dråpevis urinlekkasje.

Sepia

Brukes når det har vært gjentatte infeksjoner, spesielt om det har vært mye soppinfeksjoner og/eller antibiotikabruk. Her kan det være mindre sexlyst pga smerter og ubehag, eller redsel en for nye infeksjoner. En føler seg sliten og trist ettersom problemet stadig vedvarer.  Evt kan det også foreligge genital herpes.

Aconitum

Når dette middelet trengs har symptomene kommet raskt og uten forvarsel, gjerne etter at en har vært utsatt for kulde og vått vær. Det kan kjennes som det presser i blæra og det brenner før tissing.

Pulsatilla

De som trenger dette middelet er ofte ikke flinke nok til å få i seg væske. Smertene blir verre om en ikke får gått på toalettet raskt nok, og etter urineringen. Skiftende symptomer. Urinen spruter gjerne ut.

Cantharis

Her er smertene stor både før under og etter urinering, hver dråpe kjennes ut som etsende syre. Huden rundt kan bli svært sår. Kan også være blod i urinen. Det er så vondt at en ikke orker å drikke for å slippe å tisse.

Nux Vomica

En føler seg kald og er veldig irritert pga urinveisplagene. Føler konstant trang og at blæra er full, selv om bare noen få dråper kommer ut.

Staphysagria

“Honeymoon cystitis” Når infeksjonen kommer etter underlivsundersøkelser, operasjon, fødsel og etter sex. Smerten opptrer etter urinering

Sarsparilla

Her kommer smerten etter urinering, det kan også være blod i urinen og ganske intense alvorlige symptomer. Det er lettere å tisse når en står, og det er tendens til at urinen er vanskelig å få ut.

Søk behandling:

Ved gjentatte problemer med urinveisinfeksjoner bør du vurderer en konsultasjon for å finne årsaken. Frekvensbehandling kan både hjelpe deg med den akutte situasjonen og bidra til å redusere hyppigheten. Ta kontakt!