Homeopat Anita Hus
Kosttilskudd

Hvor kjøper du kosttilskudd

Hvor pleier du å kjøpe dine kosttilskudd?

Hos meg blir alle oppfordret til å handle sine kosttilskudd på helsekostbutikkene. Fordi det er dette som er faghandelen for kosttilskudd. Ofte vil du her finne ansatte med god kunnskap som kan rådgi eller veilede deg.

kosttilskudd og tabletter

Jeg anbefaler aldri noen å handle kosttilskudd på apoteket. Dette til tross for at apoteket også har en del varer som sammenfaller med helsekostbutikkene.

 

Er det forskjell mellom «naturlige» og kunstig tilvirkede tilskudd?

Når du skal velge hvilken produsent som leverer de beste tilskuddene må du tenke på hva som ligger bak produksjonen. Du må vite at naturlige ingredienser ikke kan patenteres.

Dette gjør at et hvilket som helst tilskudd ikke nødvendigvis tas opp eller nyttiggjøres av kroppen din.

Mange produsenter av kosttilskudd har fokus på dette og bruker mye tid på å lage tilskudd som er effektive og nyttige. Andre produsenter har ikke dette fokuset, deres fokus er mer på at aksjeeierne skal tjene penger. Hos dem finner du gjerne billigere tilskudd, for det gir større volum på salget og dermed mer inntjening. Er tilskuddene svært billige så bør du tenke på hvorfor.

lys og mørk matrix kroppKjemien i et naturlig vitamin og et kunstig tilvirket vitamin kan være identisk. Men det betyr ikke at de virker likt. Det naturlige vitaminet vil målt med spektrografi stråle lyst, og det fremstår som energisk og vitalt fordi elektronene beveger seg langt fra kjernen. Det kunstige vitaminet vil vises som mørkt og «dødt», da energien er svært liten ettersom elektronene nesten ikke beveger seg.

Hva tror du om effekten disse to typene av «det samme stoffet» har i kroppen din? Tenk på dette når du bestemmer hvor du kjøper kosttilskudd.

Poenget med kosttilskudd

Dersom maten og drikken du inntar inneholder alle næringsstoffene du trenger for å ha god helse, så trenger du ingen tilskudd. Dersom kroppen din fungerer godt og gjør seg nytte av næringen den får så trenger du heller ingen tilskudd. Men skulle dette ikke være tilfelle, så bør du finne ut hva slags mangler du har og få å erstattet disse med gode tilskudd.

Norske retningslinjer for anbefalt dose av vitaminer og mineraler er basert på minst mulig dose for overlevelse. Det å overleve er ikke det samme som å ha god helse.

En god del tilstander har sin årsak i mangel på viktige næringsstoff. For eksempel er det svært mange som mangler selen i vår del av verden, rett og slett fordi jordsmonnet vårt er fattig på dette mineralet.

Sliter du med den kalde vinteren og konstant fryser, er det store muligheter for at du mangler jod. Sliter du mye med hodepine så kan det være at du er svært lav på jern og B9.

 

spise kosttilskudd med kniv og gaffel

Myten om blod

Det er vanlig å måle mangler i blod. Men blodet sier egentlig svært lite om hva som egentlig foregår i kroppen når det gjelder næringsstatus. Skal du finne ut dette må du måle der prosessene faktisk skjer, nemlig i vevet, i utvekslingen mellom cellene. Du kan få et godt mål ved hjelp av en hårmineralanalyse. Selv bruker jeg ikke dette verktøyet i min praksis. Jeg tar utgangspunkt i reaktiviteten kroppen viser på de ulike næringsstoffene. Dette svaret får vi der og da, og slipper å vente på innsendte prøver.

 

Her oppfordrer jeg mine pasienter til å handle sine tilskudd

Dersom du ikke har en god helsekostbutikk i nærmiljøet ditt er netthandel løsningen. Jeg prøver å henvise til norske nettsider så langt det er mulig. Her er noen av dem jeg pleier å henvise til:

Arnika – Dette er Norges Naturmedisin Sentral sin nettbutikk. De aller fleste tingene jeg anbefaler vil du finne her. De importerer og selger også homeopatiske medisiner. Alle som kommer til meg får også en fordelskode som gir dem 10% rabatt hos Arnika.

SanOmega – Her finner du blant annet svært gode fettsyre produkter.

Biovann – Best pris på blant annet Lauricidin. Stort fokus på solide opptagelige tilskudd.

Andre nettbutikker å handle i: Glimja  –  Urtesenteret  –  Kost1  –  Mecindo  –  Vitaminx  –  Isblå

 

Ortomolekylær konsultasjon

Denne konsultasjonen har til hensikt å kartlegge hva du mangler av vitaminer, mineraler, aminosyrer, fettsyrer og evt nevrotransmittere. I tillegg vurderes det om symptomene eller tilstanden din tilsier at du har for lave nivå av ulike næringsstoff.

Du får en oversikt over hvilke mangler kroppen din har vist reaktivitet på, samt min foreskrivning med hensyn til hvilke kosttilskudd du vil ha nytte av.