Homeopat Anita Hus
Chaga

Chagasopp

Chaga eller som den heter på norsk: Kreftkjuke, er en soppart som vokser primært på bjørketrær.

Dette er en viktig folkemedisin og den har vært i bruk langt tilbake i historien. Den brukes gjerne som te eller tinktur. Den har fått en ny renessanse nå og kan stort sett kjøpes på enhver helsekostbutikk.

 

Chagasopp i biter

Egenskaper:

Chaga regnes som en adaptogen sopp. Noe som betyr at den bidrar til å øke kroppens motstandskraft mot stress, samt at den balanserer og styrker blant annet immunsystemet.

Soppen regnes for å være hemmende på svulster og dermed krefthemmende. Den er blodrensende og blodsukkersenkende. Chaga bidrar sterkt til immunsforsvarets funksjon og er både virus og bakteriehemmende, samt betennelsesdempende. I tillegg er den bra for fordøyelsen og den styrker leveren.

Chagasopp er også en sterk antioksidant og vil bidra til å redusere frie oksygenradikaler.

 

Tradisjonell bruk av Chagasopp:

Som naturlegemiddel har soppen blitt brukt ved fordøyelsesbesvær, for eksempel ved gastritt, innvollsorm eller magesmerter. Den har vært brukt ved tilstander som influensasykdom, hoste og bronkitt, samt astma og tuberkulose. Den har også blitt brukt ved ulike former for krefttilstander, og ved leversykdom og hjertesykdom. Høyt blodtrykk, diabetes, fatigue/ME og nyrestein, er andre bruksområder.

 

Tekanne med urtete Ulike former for kosttilskudd med Chagasopp:

Tinktur:  Chaga Ekstrakt – Dosering: 15 – 20 dråper i vann eller rett under tungen.

Tabletter: SHIFT Chaga – Dosering: 1 stk sammen med mat.

Te: Chaga Mushroom Elixir – Dosering: pulveret blandes i vann eller smoothies.

10% Rabattkode når du handler hos Arnika: 103655

 

Hos meg:

Jeg foreslår gjerne chaga ved tilstander som eksem, fatigue, hetetokter, hjernetåke, ulike inflammasjoner, virusproblematikk, fordøyelsesproblemer, urinsyregikt, vektproblemer. Spør meg gjerne om råd.