Homeopat Anita Hus
Mann med smerte i kjeven

Kjevespenninger

Kjevespenninger  –  TMJ  –  TMD

Hender det at du føler deg sliten i ansiktet? Eller føler du at det butter litt imot når du gaper? Da har du kanskje kjevespenninger.

 

Kvinne med hatt, kjevepartiet

Spenninger i kjeven

Mange kan ha kjevespenninger uten å være spesielt oppmerksomme på det.

Men et kjeveledd med spenning kan gi smerter i nakke, skuldre og hode, i tillegg til smerter i selve kjeven. Kanskje knepper det litt i kjeven når du tygger også?

Svimmelhet, øresus, øreverk og hodepine er symptomer som også kan stamme fra en spent kjeve.

 

Hvordan står det til hos deg – har du kjevespenninger?

Ofte blir man først oppmerksom på kjevespenninger når man går aktivt inn for å slappe av muskulaturen i ansiktet. En stresset hverdag og evnen til å bite tennene sammen og stå skikkelig på, kan være opptakten til en stram kjeve med påfølgende problemer. Kjenn litt etter, kan du slappe av litt mer i ansiktet?  Er det ømt når du tygger eller gaper?

 

Quantum Biofeedback

En stressreduserende behandling for kjevemuskulaturen kjennes godt ut for de aller fleste. I tillegg er det mulig å se på de mer kroniske årsakene til vedvarende spenninger. Dette kan for eksempel skyldes «skjulte infeksjoner» både i forbindelse med tennene og rundt selve kjeveleddet og i muskulaturen. Målet med naturmedisinsk behandling er alltid å rette opp i de ubalanser man avdekker og hjelpe kroppen til å reparere og restituere seg raskere. Det er i tillegg en veldig behagelig behandlingsform.

 

Quantum Biofeedback kvantemedisin SCIO