Homeopat Anita Hus
Smilende jentemunn med hvite tenner

Tenner og Helse

Tannhelse fra et Quantum Biofeedback synspunkt – Med fokus på framtenner.

Hvilken betydning kan det ha at du har skadet eller har ubalanser i en eller flere av tennene dine?

Kvinnesmil med framtenner

 

Tennene våre er en vesentlig del av kroppen. Men du har kanskje ikke tenkt over at de også står i forbindelse med organer og andre deler i kroppen. Eller at de kan være knyttet til smerter og symptomer som du sliter med.

Det er en energetisk forbindelse mellom hver enkelt tann og ulike deler og organer i kroppen. For deg betyr dette at dersom du har en skjult infeksjon eller et problem i en tann, så vil dette kunne påvirke korresponderende steder i kroppen din.

 

Skjult infeksjon

Med skjult infeksjon menes en betennelse under, i eller ved en tann, som ikke er direkte smertefull og som derfor ikke oppfattes som et problem. En slik inflammasjon kan også spre seg langs kjevebenet.

Dersom du har trukket tenner og det ikke har dannet seg ben der tannen har sittet, vil du kunne ha hulrom som blir betent. Du trenger ikke nødvendigvis ha smerter som indikerer dette, og det er det som gjør disse betennelsene skjulte.

Med Quantum Biofeedback ser vi etter sammenhenger mellom tennene dine og problemene du sliter med. Ved å behandle tannområdene og ubalansene vil symptomer helt andre steder i kroppen kunne reduseres.

 

Her følger en kort liten oversikt over sammenhengene med hensyn til framtenner:

De to midterste framtennene oppe – Central Incisor:

De to midterste tennene i overkjeven din er knytta til blære- og nyremeridianene. Organene de er knytta opp mot er urinveiene, nyrene og blæren. Videre knytter vi dem til bitestiklene og pinealkjertelen. Affiniteten til ryggsøylen er fra L2 og nedover til halebenet, men de er også knytta til muskulaturen i bena dine. Sansemessig har de en tilknytning til de frontale bihulene. Korresponderende ledd er: fot og bakre del av kne, + sacrum og coccyx.

Tennene oppe og framme er spesielt knytta til symptomer og problemer i forbindelse med: sterilitet, impotens, nyrefunksjon, hormonelle ubalanser, emosjonelle ubalanser: sinne, depresjon, frykt og tristhet.

 

De to midterste framtennene nede – Central Incisor:

De to framtennene nede er knytta til de samme meridianer og organer som framtennene i overkjeven. Men hovedsakelig er de knytta til ubalanser og problemer i: urinveiene, sykdom i prostata, livmor og eggstokk, samt benmargssykdom og hormon-omsetning, pluss til den mentale oppførselen din.

 

De to tennene ved siden av oppe – Lateral Incisor:

De litt mindre framtennene som står ved siden av de store fortennene opp, er knytta til blæremeridianen, og organmessig til urinveiene, nyren og blæren, samt til pineal kjertelen. Ellers er disse to knytta til samme del av rygg, ledd og muskler som det de to framtennene er.

Men de forbindes symptommessig til problemer/ubalanser i lymfe og blod, samt til blodtilstrømning til tarmene. I tillegg er de involvert i vasculær tonus og problemer knyttet til kjønnsorganene.

 

De to tennene ved siden av nede – Lateral Incisor:

Disse to har samme tilknytninger til meridianer og organer som de to oppe. Men de skiller seg ellers litt med hensyn til problemområder da de er knyttet til bindevev, testikler og bitestikler, samt lymfe og blod ubalanser.

 

Vil du finne ut mer?

Dette var bare en liten innføring i sammenhengene mellom tenner og sykdom ellers i kroppen. Dersom du er interessert i å vite mer, kan du lett finne mer informasjon ved å søke opp Dr Blanche Grube på YouTube eller på Gaia. Du kan også lete opp filmen The Root Cause på for eksempel Netflix.

 

blå hjerne