Homeopat Anita Hus
Leilighet opplyst i en ellers mørk bygård

Søvnproblemer

Søvnproblemer – Organuret – Quantum Biofeedback

Har du opplevd å ligge under dyna og vri deg time etter time, stadig mer stresset fordi du ikke får sove? I så fall er du i godt selskap. Svært mange sliter med søvnproblemer.

SCIO Quantum Biofeedback

Yin og Yang

Det meste i kroppen handler om balanse, og i kinesisk medisin er dette gjerne betegnet som balansen mellom Yin og Yang.

Yin representerer lys og aktivitet. Yang mørke og ro. For oss på den nordlige halvkule er det naturlig å føle behov for mer ro og søvn i den mørke årstiden, og når sommeren kommer med lys nesten hele døgnet blir vi mer aktive og våkne. Vi omgir oss likevel med elektrisk lys hele året og opplever derfor i noe mindre grad de naturlige dagslyssvingningene, men det betyr ikke at organismen vår ikke fortsatt relaterer seg til det. Biorytmen vår lar seg forstyrre både av kunstig lys og summen av andre påvirkninger.

Kroppens organer har sine aktive tider i løpet av døgnet og dette betegnes i kinesisk medisin som organuret. For mye aktivitet i et organ til feil tid er en av tingene som er med å bidra til søvnproblemer. Noen ganger er problemet å sovne, andre ganger våkner man på samme tidspunkt hver natt, eller man våkner ofte og føler seg aldri uthvilt osv osv Ser du et mønster i søvnproblemene dine om du sjekker tidspunktene i organhjulet?

 

Organhjulet, tidspunkt og organer:

01.00-0300: Lever                                                 13.00-15.00: Tynntarm
03.00-05.00: Lunge                                               15.00-17.00: Urinblære
05.00-07.00: Tykktarm                                         17.00-19.00: Nyre
07.00-09.00: Mage                                                19.00-21.00: Hjertepose
09.00-11.00: Milt                                                   21.00-23.00: Trippelvarmer/Energitransportøren
11.00-13.00: Hjerte                                               23.00-01.00: Galleblære

 

sovende kvinne under hvit dyne

Finnes det noe best tidspunkt for søvn?

Ja antagelig. Perioden fra klokka 22 på kvelden til klokka 2 på natten regnes som kroppens aller beste reparasjonstidspunkt. Det betyr at i denne perioden foregår prosesser for å regenerere kroppen din.

Ideen er at du skal sove når dette skjer. Men det betyr ikke at det ikke foregår om du ikke sover dypt nok, eller godt nok. Dersom du i disse timene ligger i sengen din med øynene lukket går disse prosessene som normalt, kroppen din reparerer seg selv om du ikke sover dypt. Du opplever kanskje selv at du ligger våken og bevisst, men det er store muligheter for at deler av hjernen din faktisk sover når du ligger slik. Selv om du ikke våkner frisk og opplagt neste dag, så vil det ha foregått reparasjonsprosesser.

Dette bør være gode nyheter, for det betyr at du kan føle mindre stress når du vet at hvilen du får ved å ligge i ro med lukkede øyne ikke er bortkastet tid, men tilfører kroppen din virksom hvile.

Dersom du er av typen som har behov for en halvtime på øyet på dagen, så er det heller ingen dårlig ide. Og den aller beste tiden mht regenerering er mellom klokken 10 på formiddagen og klokken 14. Ikke så veldig lett å kombinere med en normal arbeidsdag, men gir likevel mening for deg som føler behov for en dupp etter lunsj. Da er det også greit å vite at det å legge seg i ro med lukkede øyne i tyve minutter i løpet av dagen, faktisk er med på å bidra til bedre helse.

Quantum Biofeedback behandling har som mål å bringe balanse i organismen. Ved å redusere stress i muskler og nerver, balansere organer og nevrotransmittorer, bedres balansen mellom Yin og Yang prosessene.

 

Skyer danner ordet DREAMS

Når du trenger hjelp for å sovne:

Melatonin er et kosttilskudd som for veldig mange bidrar til innsovning. Du må ta tilskuddet en times tid før du skal legge deg. Ettersom du ikke ønsker at et tilskudd skal erstatte kroppens naturlige produksjon av melatonin bør du ikke innta dette konstant, men bruke det i perioder.