Homeopat Anita Hus
Et glass med gul melk inneholdende gurkemeie

Golden milk – oksidativt stress – antioksidanter

Stress kan være så mangt og når kroppen utsettes for stress, enten det er mangelfullt kosthold eller en hektisk livsstil, utvikles det oksidativt stress.

Når du har for høyt oksidativt stress trenger du antioksidanter for å redusere dette. Nøtter, bær, urter, grønsaker og ulike krydderplanter inneholder antioksidanter. Men det gjør også kakao, te og kaffe.

Kosttilskudd med vitamin C, vitamin E, Sink, Selen, Betakaroten, Magnesium, Mangan og Kobber hjelper deg også med å redusere oksidativt stress.

En veldig kraftig antioksidant er gurkemeie og Golden Milk er en deilig varm drikk som lett kan utkonkurrere julegløggen, og som i alle fall er veldig mye sunnere for deg.

Frie radikaler kalles de stoffene som dannes i kroppen når det oppstår stress, disse dannes også mer av jo eldre du blir og desto mer belastet kroppen din har blitt.

Disse frie radikalene skader cellene og vevet dersom de blir for mange og kroppen ikke klarer å nøytralisere dem.

Antioksidantenes rolle er derfor å nøytralisere de frie radikalene slik at de ikke skader cellene.

Dersom du ikke har nok antioksidanter « ruster og harskner» du innvendig, og resultatet av det er aldring og kroniske sykdommer. Spis deg derfor yngre med bær og grønt og fyll på med kosttilskudd som kan hjelpe deg.

Lurer du på om du har for høyt nivå av oksidativt stress så kan dette enkelt måles og hos meg måles oksidativ stress vha en enkel EIS skann og resultatet får du umiddelbart.

Og ellers kan du kose deg hele adventstiden med denne søte velsmakende drikken som reduserer de frie radikalene:

Golden Milk:                                                                    

Mix til pasta i en blender:

2 cm ingefærrot

2 cm gurkemeierot

1 knivsodd pepper

1/2 ts kanel

1 ts kokosolje smeltes i en kjele

hell i 5 dl mandelmelk eller melk du liker

+ 1 ss honning

+  golden milk pastaen

Varm opp og drikk.