Homeopat Anita Hus
DNA streng

GENTEST & METYLERING

GENTEST & METYLERING: MTHFR-genmutasjon eller metyleringsproblemer har seilt opp som en ny populær «diagnose» i det siste.

Men vet du hva metylering er?

Dette er betegnelsen på den evnen kroppen din har til å ta inn og absorbere nødvendige næringsstoff. Med andre ord: det er kroppens evne til å omsette mat og drikke (enten den er giftig eller sunn) til stoffer kroppen kan bruke og ha nytte av. Og her spiller leveren den aller største rollen. De to som jobber hardest med metylering er leveren + ileum (siste del av tynntarmen)

Dersom du velger å genteste deg for metyleringsproblemer, og får beskjed om at du har en mutasjon i A1298C eller C677T hva betyr det?

Det betyr at det er funnet en inflammasjon i  kroppen din.  Testen markerer kun for en inflammasjon i kroppen din. Testen kan vise om du har forhøyet homocystin… som igjen sier at du kan ha et problem med metylering. Dette kan du for øvrig enkelt teste med en blodprøve hos fastlegen din. (Vanligvis skal homocystin ligge under 15 µmol pr liter.)

Ofte gis det råd om å øke inntaket av B6, B9 og B12 etter en metyleringstest.  Ingenting direkte feil i det.

Disse vitaminene og spesielt B12 vil føre til at leveren får komponenter som trengs i metyleringsprosessen. Men inntaket av disse vitaminene gjør ingenting med selve årsaken til inflammasjonene i kroppen, og løser ikke problemet med at leveren og ileum ikke klarer metyleringsjobben.

Dersom du er interessert i å bedre metyleringen i kroppen din, så trenger du å fokusere på de to organene som utfører jobben: nemlig leveren og ileum.

For det er en grunn til at leveren ikke klarer jobben sin, og den grunnen er ikke først og fremst mangel på B-vitaminer. Årsaken er at den er overbelastet – den er rett og slett full av «gjørme» og får ikke gjort alt den skal. Dette kombinert med at den har fått inn mengder av ubudne gjester fra Herpes-familien.

Når leveren blir dorsk så klarer den ikke lenger samarbeidet med ileum på riktig måte. Dermed lagrer den ikke nok B12 og får ikke distribuert dette viktige vitaminet ut i kroppen din.  Ileum prøver i sin tur å hjelpe leveren. Noe som fører til at den også blir overbelastet og ikke klarer å produsere nok B12. Når dette har skjedd – ja da har du en metyleringskrise – og det har egentlig ingenting med genene dine å gjøre.

En av årsakene til at homocystein øker skyldes opphopning av avfallsstoffer fra virus etc, og det metylerings-gen-testene viser er at du har forurenset blod og at du har inflammasjoner i kroppen.

Har du misstanke om at du har et metyleringsproblem, bør du fokusere på leveren og gjøre det du kan for å bedre leverhelsen din. Du kan faktisk gjøre veldig mye selv med kosthold og gode vaner.

De diagnosene som truer deg som følge av gentesten vil ikke affisere deg det minste om du tar godt vare på leveren din.

Sunn og frisk lever = et langt liv med god helse!

 

Referanse: Anthony William