Homeopat Anita Hus
Mann og kvinne ansikt på sort bakgrunn

Bachs Blomstermedisin hjelper ved Stress og Fastlåste Følelser

Bachs blomstermedisin hjelper ved stress og fastlåste følelser

Når en fysisk sykdom er et faktum, kan det i forkant ha skjedd noe i vedkommendes liv som har satt et arr i hans eller hennes tanker og følelsesliv.

Dette kan vi kalle for en fastlåst eller innkapslet følelse, en følelse som nå er «fanget» i kroppen.

Følelser har vi selvsagt hele tiden, og de er en helt naturlig del av tilværelsen vår. Også de negative følelsene som sinne, frustrasjon, antipati, sorg, frykt eller tristhet er normalt å oppleve.

Men det er også energiene fra disse negative følelsene som kan bli «fanget» i kroppen.  Slike underliggende innkapslede følelser vil kunne oppstå på et hvilket som helst tidspunkt i livet. Men det kan også være nedarvet fra tidligere generasjoner.

sort bilde med manns og kvinne ansikt

Problemet er at de vil kunne forårsake mer frykt og redsel, samt kunne føre til depresjoner og selvsabotasje. Etter hvert fører de også til inflammasjoner og opphopning i kroppen. Dette kan bidra til at kroniske infeksjoner vedvarer. Fordi det rett og slett forhindrer kroppens immunsystem fra å gjøre en god nok jobb.

Engelskmannen Doktor Bach opplevde at han ikke klarte å hjelpe alle pasientene sine med de medisinske redskapene han hadde. Derfor utviklet han det vi i dag omtaler som Bachs Blomstermedisin. Han så at pasientene trengte hjelp med fastlåste mønstre i tanker og følelser.

En kasse med alle Dr Bchs blomsteressenser

Blomsteressensene til Doktor Bach bidrar til å klarere og å løse opp de emosjonelle knutene i psyken. De bringer lys inn til de mørke flekkene i mennesket. De bidrar til å belyse hvor vedkommende er forknytt, undertrykt eller blokkert av sine fastlåste følelser.

Dette er selvsagt ikke et substitutt for behandling hos de som lider av alvorlig psykisk sykdom. Men det er en hjelp i dagliglivet for det moderne mennesket som strever med både tidsånden og dagens krav til effektivitet.

Stress, anspenthet og indre spenninger: Bachs blomstermedisin hjelper ved stress

Når disse energiene tar for stor plass oppleves etter hvert en intens mangel på hvile. Behovet for å hele tiden gjøre noe og å være travel kan ta helt overhånd. Det blir vanskelig å finne sted for å slappe av. Det er ikke mulig å slappe av heller når en først setter eller legger seg ned. Stadig nye gjøremål og påfunn sørger for at trykket holdes på maks hele tiden.

I en sånn situasjon vil det være et stort behov for å skape indre rom eller et eget rom. Men det er ikke sikkert vedkommende ser dette selv.

På mange måter er det kulturen vår som fyrer opp under denne situasjonen – det trenger ikke være en indre drivkraft fra vedkommende selv. Men et hastig liv og krav om «levering» skaper adrenalinjunkier som kanskje opplever at de trives på høy hastighet og under press…

Denne måten å leve på legger et enormt press på binyrene. Det er bare et tidsspørsmål før kroppen må si ifra at dette ikke er en egnet livsstil. Den berømte veggen må møtes før tempoet trappes ned, ikke fordi en vil, men fordi en nå må.

Utbrenthet og kronisk tretthet er diagnoser som kan følge i kjølvannet av slike situasjoner.

pipetteflaske omkranset av blomster

Rescue Remedy Bach blomstermedisin hjelper ved stress

Det er flere essenser som kan hjelpe til å roe og stresse ned.

Et av de mest kjente er Rescue Remedy. Denne består egentlig av 5 essenser og er laget for å hjelpe ved akutte behov og kriser.

Dette middelet kan du bruke i en rekke situasjoner: Alt fra om det gjelder stresset ved eksamenstid eller nervøsiteten foran et jobbintervju. Eller når du har fått et plutselig sjokk ved en uventet negativ hendelse. Eller rett og slett når livet føles for slitsomt og du ikke finner tid for deg selv.

Rescue Remedy bidrar til å løse opp anspenthet og stress, roe ned livet på høygir. Det kan bidra til lettere innsovning og å roe ned et plaget sinn.

Det er et middel som bidrar til at sjelen får bedre kontakt med kroppen. Det kan derfor brukes for den som jobber med seg selv og trenger bedre stabilitet mellom kropp og sjel.

To andre midler som kan brukes ved stress er Impatiens og Sclerantus.

Impatiens når du irriterer deg grundig over at andre jobber for sent eller for lite effektivt, og du derfor har sterk tendens til å gjøre jobben eller ta på deg ansvaret selv.

Sclerantus når du er overveldet og ikke er istand til å  velge mellom flere alternativ, og når du trenger et sinn klart nok for å ta en avgjørelse.

Ønsker du hjelp i form av Bachs Blomstermedisin tar en slik konsultasjon hos meg 30 minutter, og jeg blander til deg de essenser jeg mener vil bidra best for deg.

Bachs blomstermedisin hjelper ved stress

«Mind is above Body – Consciousness is above Mind»

Bach blomstermedisin hjelp ved stress