Homeopat Anita Hus
Et lystent par

Libido

Libido og Homeopati

Struttende pasjonsblomst i flotte fargerEt godt sexliv er viktig både for den mentale og den fysiske helsen.

Når vårsola trigger ny blomstring er det mange som kjenner på at det sildrer litt sevja hos en selv også…

Men hos andre er den følelsen plutselig markant redusert, eller den avstedkommer ikke de reaksjonene som man er vant til.

Da kan det være fint med litt homeopatisk hjelp.

Nå kan det være mange årsaker til manglende sexlyst eller dysfunksjoner. Disse skal jeg ikke gå inn på her.

Her lister jeg kun opp noen homeopatiske midler som kan bidra positivt, og som man kan prøve ut selv. For mer underliggende og større problemer anbefales det å kontakte terapeut eller lege.

 

Homeopatiske midler som kan bidra til å øke sexlyst:

Agnus Cactus

Dette middelet kan benyttes dersom ereksjon ikke finner sted i det hele tatt, og når kjønnsorganet forblir «kaldt og avslappet». Eller ved fullstendig mangel på seksuell lyst både hos han og henne.

Arnica

Dersom ereksjon ikke oppnås på grunn av at en er utslitt kan Arnica være til hjelp.

Caladium

Dette er kanskje det viktigste middelet å prøve ved manglende ereksjon. Her uteblir ereksjonen selv om lysten er på topp. Også ved tilfeller der ereksjonsproblemer og for tidlig sædavgang er et problem.

Damiana

Middelet kan benyttes når det foreligger en sexuel svakhet eller manglende seksualkraft hos menn. Men også når det oppstår tilfeller av ufrivillig sædavgang.

Gelsemium

Når lysten absolutt er der, men ereksjonen uteblir. Dette ofte ledsaget av prestasjonsangst.

Lycopodium

Denne er brukt hos menn i alle aldere, når problemet er manglende ereksjon eller der denne ikke opprettholdes lenge nok. Ofte er det ledsaget av angst og stress i forkant på grunn av prestasjonsangst.

Ereksjonene kan være svake, for korte eller fraværende, og  for tidlig sædavgang kan være et problem. Lysten på sex er som regel høy. Gjerne hos personer som har hatt veldig høy sexdrive som normalen.

Natrum Muriaticum

Ofte brukt hos kvinner med svak sexlyst på grunn av tørrhet i underlivet. Bidrar til mer fukt.

Nux Vomica

Ereksjonsproblemer som følge av for mye alkohol eller andre stimuli, for mye god mat og et stresset hektisk liv.

Selenium

Dette er et fint middel når ereksjonen uteblir samtidig som lysten og de sexuelle tankene øker. Dersom ereksjonen går ned under akten, og også et viktig middel med tanke på ufrivillig sædavgang feks i søvne.

 

Brukene av midlene:

Ønsker du å prøve om ett av midlene har effekt hos deg eller partneren din, kan du kjøpe det aktuelle middelet i potens C30 hos Arnika.

Dosering: 2-3 piller 3 ganger daglig med noen timers mellomrom.

 

 

Avansert biofeedback ved ereksjonsproblemer

Problemer med ereksjon kan skyldes ubalanser og skader i forbindelse med nerver, blodårer eller muskler, og det kan skyldes hormonelle ubalanser.

En del sykdommer og tilstander kan også føre til problemer. Eks høyt blodtrykk, hjertesykdom, arteriosklerose, diabetes, parkinsons, MS, metabolsk syndrom, nyresykdom, skader i ryggen.

Videre vil høy bruk av alkohol, narkotika eller røyking kunne bidra negativt. Problemet kan oppstå som bivirkning av medisinbruk. Og ikke minst vil emosjonelle og mentale utfordringer, samt stress spille en rolle.

Avansert biofeedback for å målrette til den enkeltes situasjon i kombinasjon med homeopati er en fin behandlingsmetode.