Homeopat Anita Hus
Baby med kolikk

Kolikk hos babyer

Kolikk er vondt både for foreldre og barn

Et lite barn som skriker i time etter time, og som er vanskelig å roe er kanskje foreldres verste mareritt. Selv har jeg vært velsignet med to kolikkbarn, men heldigvis også med homeopatiske medisiner og en veldig flink kiropraktor.

Kolikk opptrer i tidsrommet fra noen få uker til 4-5 måneders alder og er en betegnelse på det man antar er anfallsvise magesmerter.
Barnet gråter gjerne i timer av gangen, og det omtales først som kolikk når barnet gråter i 3 timer flere ganger i uken før det er 3 måneder gammelt.
Egentlig er ikke årsaken klart forstått, men det finnes teorier som at barnet reagerer på kumelk (enten som den ammende mor har inntatt eller som finnes i morsmelkerstatnig), har svelget for mye luft, eller at vagusnerven ligger i klem. Kiropraktorbehandling kan ha god effekt på det sistnevnte.

Dersom du har et barn som gråter i timer og som er vanskelig å roe så er det en håndfull homeopatiske medisiner som kan komme til nytte, og som du kan prøve ut:

 

Chamomilla Hvite Chamomilla blomster

Dette er første middel å vurdere om barnet har kolikk. Barnet er irritert, sinna og oppblåst. Magen er oppblåst, det ene kinnet er rødt og det andre har normal hudfarge. Det å slippe ut luft synes ikke å hjelpe, men barnet reagerer positivt på varme. Du må bære barnet rundt, eller kjører endeløse timer i bil for å roe ned barnet. Barnet kan ha vannaktig diare som ligner på opphakket spinat og som lukter av råtne egg.

 

Colocynthis

Dersom det hjelper at du presser lett på barnets mage så er dette middelet indikert. Barnet er rastløst og irritabelt. Krøker seg gjerne sammen i smerter. Det å slippe ut luft synes å hjelpe litt.

 

Nux Vomica

Barnet strever med å få ut avføringen eller å kaste opp. Strever og strever, men ingenting kommer. Barnet er sensitivt til lys, høye lyder eller berøring. Alt er verre etter mating. Reagerer negativt dersom den ammende mor har spist spicy mat.

 

Pulsatilla

Babyens mage eser opp etter mat og det rumler og bråker. Det veksles mellom diare og forstoppelse. Avføringen endrer seg også hele tiden. Barnet er klengete og sutrende.

 

Lycopodium

Dersom det kommer veldig mye luft og barnets mage svulmer, og barnet misliker å ha klær stramt rundt magen.

 

Cellesalt: Magnes Phos Cellesalt magnesia phos

Smerter som kommer anfallsvis / kramper. Barnet virker bedre ved alle former for varme; varmt å drikke, varmeflaske etc. Barnet krøller seg sammen når det har vondt. Det hjelper med litt press mot magen.

(Bruk av cellesalt: Løs opp 2 tabletter i 3 dl lunket vann og la barnet suge fra flaske, eller få på teskje hver halvtime 4 ganger)

 

 

 

Slik bruker du homeopatiske medisiner hjemme:

Du kan kjøpe homeopatiske medisiner hos www.arnika.no

Velg deg en av disse potensene: D30 eller C30

Dosering ved akutte symptomer: 1-3 piller hvert 10 min 3 ganger, deretter 1-3 piller hver time inntil symptomene er borte eller sterkt redusert.

Dersom barnet ikke vil ha piller kan du løse opp 5 piller i et stort glass vann og gi barnet en teskje eller en liten sprut med pipette, hvert 10 min inntil bedring og deretter på nytt når barnet igjen blir urolig/får symptomer på nytt.

NB! Har du brukt et homeopatisk middel i gjentatte doser over 3 timer og ikke ser effekt, så stopp, da har du valgt deg feil middel.

 

Utskriftsvennlig pdf: Det Homeopatiske Husapoteket Kolikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *