Homeopat Anita Hus
En veltet flaske med Influenzinum

Influenzinum

Influenzinum

Høst og vinter er influensa og forkjølelsestid, og kan dermed være en tid også for det homeopatiske middelet Influenzinum.

En dame nyser ut influensavirus

Influenzinum er en homeopatisk nosode.

At det er en nosode betyr at middelet er laget av en sykdomsfremkallende microorganisme, eller av sykt vev eller materiale.

Homeopatiske nosoder blir gjerne brukt for å forsøke å forebygge sykdom ved å styrke immunforsvaret. Når Influenzinum brukes forebyggende er det i håp om å være mindre mottagelig for sesongens influensa, eller for å få et lettere forløp om man blir syk.

 

Hos meg:

Om jeg foreskriver Influenzinum forebyggende, så er det også sammen med rådene om å innta daglige doser av feks vitamin C og D, samt Zink og Selen. Det ene utelukker nemlig ikke det andre. Man trenger å ta litt ekstra vare på seg selv i den kalde sesongen. God næring og fokus på minst mulig stress er så absolutt til hjelp.

 

Hva tar man?

Om noen i familien din eller personer som du omgås blir influensasyke, kan det være andre middel som er like aktuelle å innta for å forebygge som Influenzinum, feks Arsenicum. Utover i sesongen vil det være mulig å se hvilke middel som dekker årets symptomer best og da velger man gjerne dette. Men har man ingenting å gå etter kan man velge Influenzinum som første valg.

 

Det homeopatiske middelet

Dersom du bruker faste medisiner så kan du som regel bruke disse sammen med Influenzinum eller andre homeopatiske middel. Men i disse tilfellene kan det være greit å sjekke med en homeopat før du gjør det.

Et homeopatisk middel virker på det bioenergetiske nivået og ikke på det biokjemiske, derfor virker de som regel veldig fort når de passer til symptombildet.

 

Egenskaper ved Influenzinum:

  • Bidrar ved behandling av influensa og sterke forkjølelser.
  • Styrker immunforsvaret, spesielt hos dem som har lett for å pådra seg forkjølelser og influensa så fort det er noe som går.
  • Kan lindre bivirkninger av influensavaksinen.
  • Bankende hodepine som blir bedre når man hviler.
  • Tilstoppet nese med mye nysing.
  • Sår hals, gjerne med behov for konstant harking. Hoste.
  • Kuldefølelse med avvekslende varmefølelse, feber.
  • Smerter i ledd og muskler. Evt smerter i alle ben i kroppen.
  • Trett og utslitt følelse.

 

Influensasyk kvinne hviler seg med en varm kopp te