Homeopat Anita Hus
Bena til et fotball lag. Homeopatiske medisiner er enkle å bruke ved skader

Homeopatiske medisiner er enkle å bruke ved skader.

Om du driver idrett eller trener, trenger du homeopatiske medisiner i treningsbagen din. Homeopatiske medisiner

Homeopatiske medisiner er enkle å bruke. De er trygge og svært effektive for deg å ta i bruk selv ved akutte skader, eller etter overanstrengelse. 

Det er 5 hovedmiddel du bør ha i treningsbagen din sånn at du kan starte behandling med en gang du får en skade. Da oppnår du raskere smertelindring, du trigger immunforsvaret til å effektivere selvhelbredelsesprosessene, og du oppnår raskere tilheling av skaden.

Blp gammel boks med homeoopatisk middel oppå og forran

Arnica Montana D6  Homeopatiske medisiner

Dette er det aller viktigste middelet ved akutte skader, og du tar det også som det første middelet ved en hvilken som helst type skade.

Arnica er virkningsfullt ved traumer mot bløtdeler, og der det er blødninger, eller slag mot hodet. Reduserer både blødningen og blåmerker, samt demper smerten. Også veldig fint som lindring hos barn som faller og slår seg.

(Varenummer 319968 hos Arnika.no)

Natrium Sulph D30

Skader direkte mot hodet eller ryggraden, eller dersom du faller rett ned på halebenet.

(Varenummer 341859 hos Arnika.no)

Hypericum D6  Homeopatiske medisiner

Dette er middelet der det er smertefulle nerveskader slik som klemming av tær og fingre, eller andre nerverike områder. Kan også brukes ved smertefulle halebensskader. Pluss dersom du har et overtråkk eller har fått deg et blått øye.

(Varenummer 352568 hos Arnika.no)

Rhus Toxicodendron D6 

Du bruker Rhus Tox ved overtråkk eller vridning i ledd.  Det er også et svært godt middel ved stivhet og smertefull bevegelse av rygg eller ledd. Spesielt om du har en opplevelse av at smerten er verst ved begynnende bevegelse for så å avta etter fortsettende bevegelse.

I tillegg kan du også bruke dette middelet når du er helt gåen etter en økt, spesielt om du føler deg stiv når du går i gang igjen. Alle 71 grader Nord deltagere trenger Rhus Tox.

(Varenummer 344425 hos Arnika.no)

 

Ruta D30 Homeopatiske medisiner

Dette bruker du ved skader på sener eller vridninger i ledd. Det vil ofte være en sterk følelse av stivhet i skadestedet når dette middelet er indikert. Kan også brukes ved strekkskader i muskler.

(Varenummer 346013 hos Arnika.no)

Brun flaske som ligger og det renner hvite homeopatiske piller ut av den, i bakgrunn en gul og hvit orkide

I tillegg er det 2 midler til som det også kan være greit å ha i bakhånd om du får en mer alvorlig skade:

Homeopatiske medisiner er enkle å bruke ved skader.

Symphytum D6

Ved benbrudd (fører til raskere sammengroing) Men her er det svært viktig at du ikke tar middelet før etter at benet er satt riktig på plass/gipset.

(Varenummer 337789 hos Arnika.no)

 

Bellis Perennis D30 

Bellis er skademiddelet for «dypere» muskelskader.

(Varenummer N18013 hos Arnika.no)

Slik bruker du midlene:

Ta 1 – 2 piller og la disse smelte under tungen hvert 5. eller 10. minutt inntil du merker bedring. Om du har tatt middelet i mer enn 3 timer uten å merke bedring, er middelet ikke korrekt mht symptomene, så stopp da inntaket. Ellers skal du fortsette å ta middelet til intensiteten i symptomene er borte.

Du kan også ha 8 piller i en flaske med vann, og drikke slurkvis til smertene avtar. Rist godt imellom hver slurk.

 

Mann holder seg rundt lårmuskelen. Homeopatiske medisiner er enkel å bruke ved skader

 

Hvor får du tak i homeopatiske medisiner:

Det raskeste og enkleste er å bestille dem direkte fra Norges Naturmiddelsentrals nettbutikk www.arnika.no , men du kan også kjøpe midlene på apotek. Fordelskundekode som gir deg 10% rabatt hos www.arnika.no : 103655

Les mer om behandling av sportsskader her: Sportsskader

Jeg har erfaring med behandling av mange typer belastningsskader både fra mosjonstrening, fotball, basketball og tennis. Ved å stimulere kroppens egne mekanismer vil skaden heles fortere og du risikerer færre repetisjonsskader. Ta gjerne kontakt om du lurer på om jeg kan hjelpe deg.

Homeopatiske medisiner er enkle å bruke ved skader.