Homeopat Anita Hus
Mann i høstregn med paraply og prostatabesvær

Prostata

Prostata er kanskje en liten kjertel, men jammen kan den skape besvær om den ikke er helt i form.

Med tiden vil den kunne forstørres uten at det settes i forbindelse med sykdom, men den er også utsatt for inflammasjon og infeksjon.

Prostata blå sløyfe

Plassering:

Størrelsen er som en liten valnøtt, og den er plassert under urinblæren der en del av prostataen ligger rundt selve urinrøret. Dersom prostata vokser vil dette derfor kunne føre til at urinrøret blir trangere.

Symptomer på endringer i prostata vil være at det kan føles vanskeligere å urinere, kanskje med følelsen av at man må urinere oftere. Selve urinstrålen blir tynnere og det lar seg ikke helt gjøre å tømme blæren fullstendig.

Ubalanser:

Ved betennelsestilstander kan det oppleves svie ved urinering, og du kan ha feber og ømhet/smerte i området. Ved alvorlige tilstander vil symptombildet forsterkes. Det er viktig å få undersøkt prostata når plagene vedvarer, spesielt med tanke på utvikling av kreft.

Betennelse kan skyldes bakterier eller virus. I min praksis har jeg sett at feks Cytomegalovirus kan være en belastning. E-Coli bakterier kan være en annen årsak.

Behandling:

Jeg behandler ikke kreft i min praksis, men tar imot pasienter med besvær forårsaket av forstørret prostata og/eller inflammasjon.

Med biofeedback er hensikten å prøve å redusere de plagsomme symptomene og å optimalisere kjertelhelsen. Videre bruker jeg homeopatiske midler som støttebehandling, eller eventuelt som den eneste behandlingen.

Mat som medisin:

Ønsker du å ta vare på prostatahelsen din, så er det imidlertid litt du kan bidra med selv. Du kan spise deg til mindre inflammasjon i kroppen, og det finnes også kosttilskudd som kan hjelpe deg på vei.

De generelle rådene som gjelder er:  spis tomater hver dag, spis mindre rødt kjøtt og mer frukt og grønt, pass på å få i deg gode antioksidanter feks i form av gurkemeie.

What Doctors Don`t Tell You:

Fra  WDDTY februar 2022: «Reversing Prostate Cancer» er hentet følgende råd: 3 måneder på Kevin McNamaras Cowboyfrokost  og CABALA juice for bedre prostatahelse. Se oppskriftene under.

 

Cowboy Frokost:

cowboy i solnedgang

Oppskrift:

2,5 dl havregryn  –  2 ss knuste linfrø  –  1/2 appelsin finhakket  –  juice fra 1 sitron  – 1 ss hvetekimolje

 

Bland det hele i en bolle og la stå i kjøleskapet over natten. Ha i ca 5 dl vann og kok til grøt. Tilsett litt gurkemeie.

 

 

Gulrøtter og gulrotjuice

CABALA Juice:

Oppskrift:

12 gulrøtter  –  3 epler  –  1/2 rødbet  –  1/2 sitron

Kjør det hele i en juicer, og ha det stående i kjøleskapet og drikk i løpet av dagen.