Homeopat Anita Hus
et godt liv, frisk i kajakk

Et godt liv = Frisk = Forebygg!

Et godt liv

Det er sikkert mange meninger om hva som er et godt liv. For meg er et godt liv at jeg har tid og mulighet til å drive med ting jeg liker i sammen med folk jeg liker. Dersom jeg skal kunne føle at jeg kan bruke kroppen min til det jeg vil, så må den fungere og være fri fra smerter og symptomer.

lykkelig dame fisker i havet

Visst vet jeg at det finnes mange mennesker som har smerter eller funksjonsnedsettelser, og som fortsatt opplever å ha et godt liv. Jeg tviler ikke ett eneste sekund på det. Men likevel er jeg opptatt av at den kroppen jeg bor i, den må virke så godt som mulig.

For å ha et godt liv i en frisk kropp er jeg derfor opptatt av å forebygge. Da bruker man den kunnskapen man har, og de midler man har til rådighet for å oppnå målet.

 

En av de største faktorene for sykdom er stress.

Det er vanlig å tenke at stress er synonymt med den konstante følelsen av å ikke strekke til, men å løpe rundt med tunga hengende ut av halsen for å rekke alt en skal. Ja, det scenarioet er så absolutt stress. Men stress er så mye mye mer.

I tillegg til for mange aktiviteter på for lite tilgjengelig tid, opplever kroppen din også stress når:

 • den ikke får de næringsstoffene og den væsken den trenger fordi mat og drikke tilført ikke er optimalt
 • den utsettes for mye mer giftstoffer enn den klarer å håndtere, dvs detoxe
 • den tilføres medikamenter for å undertrykke symptomer og smerter og mister muligheten for normal regulering
 • det er ikke nok tid til søvn, eller søvnen er for dårlig til at restitusjon opptrer som normalt
 • det er alt for lite latter og glede og alt for mye krav, prestasjon og jag etter resultater og «ting»
 • det aldri er ro og stillhet slik at sinnet får slappet av
 • livssituasjonen utsetter en for traumer, urimelige krav, frykt og angst

stress

Det er sikkert mange faktorer i tillegg som jeg har glemt. Men det viktigste er at summen av alle disse tingene er at kroppen opplever konstant eller langvarig stress, og at dette fører til degenerering og sykdom.

Hahnemann, homeopatiens grunnlegger, har sagt noe sånt som at; det er verre for helsen å leve i et langvarig ulykkelig ekteskap enn å leve noen år som galeislave. Det sier noe om graden av stress som påføres når du er grunnleggende ulykkelig.

Hver og en må kjenne etter hvor belastningen er størst i sitt liv, og dersom man ønsker å hjelpe kroppen til mindre stress, sette i gang de tiltak som kan hjelpe. Det er som kjent mange veier til Rom.

 

Min vei er homeopati og avansert biofeedback.

Det fine med avansert biofeedback er at hele grunnideen og hensikten med behandlingen er å hjelpe kroppen til å redusere stresset der det er størst. Fordi vi ikke alltid selv vet hvor dette er, forteller den innledende testen hvor skoen trykker mest.

Er det binyrene som skal regulere kroppens stressbelastning som ikke klarer jobben? Er det en manglende evne til å regulere ut og beholde energien?  Eller er det immunforsvaret som er svekket pga for stor belastning? Er det så store næringsmangler, mangel på tilført væske (les: Vann!) og andre ubalanser at cellene ikke kan gjøre den jobben de skal?

Dette er ting man vanligvis ikke har så stor innsikt i selv. Men som avansert biofeedback kan sette søkelyset på, og deretter hjelpe kroppen med å redusere stressbelastningen der den er størst.

Dermed er jevnlige behandlinger med avansert biofeedback egnet til å forebygge sykdom fordi hver behandling vil fjerne noe av det konstante stresset.

 

Forebygge

Forebyggende behandlinger tar utgangspunkt i den enkeltes utfordringer og behandlingsprogrammene velges utfra kroppens behov.

Eksempel på behandlingsprogrammer:

 • balansering av vitaminer, mineraler, pH, enzymproduksjon osv
 • balansering av binyrer
 • balansering av vagusnerve, av det autonome nervesystemet, eller det sympatiske nervesystemet
 • stressredusering i ryggrad og/eller muskler
 • fjerning av blokkeringer i meridian og transportsystem
 • sirkulasjonsbehandling (blod og lymfer)
 • balansering av de hormonelle kjertlene og de biologiske feltene
 • stressreduksjon mht fastlåste følelser og tankespinn
 • reduksjon av microorganismer eller giftstoff

En behandlingstime kan aldri favne alle disse temaene, derfor fokuseres det på det som belaster organismen mest i øyeblikket.

For deg som ønsker å bruke denne behandlingsmuligheten for å holde deg friskere fremover, så velger du Forebyggende Terapi eller Quantum Biofeedback fjernbehandling (og ber om forebyggende behandling når du får informasjonsmailen)  i konsultasjonsoversikten når du bestiller time.

Homeopat Anita Hus

 

Konsultasjonen Forebyggende Terapi varer i 1,5 time og jeg bruker ett biofeedback apparat, samt lager frekvensdråper utfra behandlingen som du så bruker i ettertid. Du får også foreskrevet evt vitaminer/mineraler/urter etc.

 

Konsultasjonen Quantum Biofeedback fjernbehandling varer i 75 minutter og du får tilsendt frekvensdråpene pr post, samt mail med foreskrivning av evt vitaminer/mineraler/urter etc