Homeopat Anita Hus
kvinne med ryggsekk står med ryggen og betrakter naturen, kanskje har hun allergi

Allergi

Forringes livskvaliteten din av allergi?

Allergipasienter er kanskje den pasientgruppen som jeg har mest medfølelse med, fordi jeg vet hvor vanskelig det kan være å leve med allergier.

Mitt liv som allergiker

AI tegning av allergisk kvinne som sitter i senga og nyserMesteparten av min barndom, ungdom og tidlig voksenliv ble gjennomlevd som allergiker. Jeg husker hvordan det var på barneskolen; der satt jeg i klasserommet og misunte resten av klassen at de kunne puste igjennom nesa, for det kunne jo ikke jeg. Svært sjelden fikk jeg gå i 17. mai tog, for i mai lå jeg stort sett syk under dyna. På dette tidspunktet visste jeg ikke at alt dette skyldtes allergi. Jeg visste imidlertid at jeg hadde høysnue. For det ble avdekket i Jølster da jeg skulle leke gjemsel på høyloftet med de andre barna på gården. Det ble ikke spesielt vanskelig å finne meg for å si det sånn.

Men det var først på ungdomsskolen at diagnosen allergi ble satt. Den fine blomstringstiden i mai, der de aller fleste tentamener og eksamener også er plassert, betydde først og fremst sykdom for meg. På denne tiden var jeg, og mange med meg, sterkt redusert, utslitt og med alle mulige luftveissymptomer. Som mange andre opplevde jeg heller ikke spesielt stor lindring av allergimedisinene, effekten gikk stort sett ut på enda mer tretthet og energimangel.

Møtet med homeopati

Homeopatiske tabletter renner utover en samling stenerDa jeg var tidlig i 20-årene flyttet jeg til Oslo, og hver dag på vei til jobb gikk jeg forbi en klinikk for alternativ medisin. En vårdag ringte jeg for å bestille en time i håp om å få hjelp med allergiplagene mine. Akupunktur var noe jeg hadde hørt om, og jeg tenkte at det kanskje kunne hjelpe. Men dama i resepsjonen booket meg inn hos en homeopat!! Dette var jeg mildt sagt fortvilet over, for jeg viste ikke annet om homeopati enn at det var et ord som var vanskelig å stave. Men jeg var for beskjeden til å avslå, så jeg møtte opp.

Å si at jeg var uforberedt ville være et understatement. Jeg ante ikke hva jeg gikk til, og jeg ble mildt sagt sjokkert over effekten av de små hvite pillene som jeg fikk. Alt endret seg.

Hvorfor?

Det var vanskelig å ikke bli nysgjerrig på hvorfor. Men på den tiden var den tilgjengelige informasjonskilden begrenset til biblioteket, og der fantes det lite og ingen informasjon om homeopati. Det gikk derfor en del tid før jeg en dag satt med en bok i hånden: Organon – Helbredelseskunstens verktøy av Samuel Hahneman.

Igjen var jeg totalt uvitende om hva jeg hadde kommet over. Ante heller ikke hvordan boken skulle leses, så jeg startet jo bare på side en og fortsatte utover. Den dag i dag kan jeg kjenne følelsen som denne boken gav meg. Det var som om noen hadde tatt en del av tankene mine og gjort det om til en tekst. Det var så gjenkjennelig og så sant for meg det jeg leste; at tårene rant i strie strømmer. Noen ganger vet du at du har funnet gull, og at det må få en konsekvens. For meg ble det starten på mitt nye liv. Ikke bare til et bedre liv, men også til et for meg mye ærligere liv.

Veien videre

Når jeg søkte om opptak ved Skandinavisk Institutt for Klassisk Homeopati måtte jeg skrive en slags motivasjonstekst: hvorfor ønsket jeg å studere homeopati var spørsmålet. For meg så kunne det kokes ned til en eneste linje: et ønske om i det minste å få hjelpe ett eneste menneske på samme måte som homeopati hadde hjulpet meg. Jeg har aldri angret på mitt yrkesvalg.

I flere år etter mitt første møte med homeopati, drev jeg en underlig aktivitet i bjørkepollensesongen. Jeg hengte dyner og puter ut i løpet av dagen for å samle opp mest mulig bjørkepollen – fienden jeg hadde lidd under gjennom hele oppveksten. Om kvelden kunne jeg legge meg i sengetøy duftende av pollen og solskinn, helt uten et eneste nys, null snue og uten tett nese. Det var i mange år en lykkefølelse som var helt total for meg. Etter flere år ble det rett og slett en vane å kunne puste fritt både vår og sommer.

 

Behandling av allergi

I min praksis foretrekker jeg å benytte både homeopati, ortomolekylær medisin og avansert biofeedback ved allergiproblemer.

Homeopati:

De homeopatiske midlene plukkes ut på bakgrunn av flere kriterier. Det kan være et helhetlig middel, gjerne kalt konstitusjonsmiddel for å dekke totaliteten av den enkeltes symptomer. Men det kan også være et miasmatisk middel for å dekke den iboende kroniske tendensen til å utvikle allergier. I tillegg kan det benyttes ulike midler i lave potenser for å avhjelpe de akutte plagene igjennom sesongen.

Ortomolekylær medisin:

Som regel har en allergiker spesifikke mangler på vitaminer og mineraler. Disse manglene er det viktig å dekke slik at kroppens immunsystem bedre skal kunne håndtere situasjonen som har oppstått.

Quantum Biofeedback / Frekvensbehandling:

Denne typen behandling kan målrettes mot de systemene som er i ubalanse ved allergi. Som regel vil lever og binyrer trenge balansering. I tillegg kan de mentale og emosjonelle årsakene ved en allergi adresseres, og ikke minst immunforsvaret støttes og histaminproduksjonen balanseres.

Ta gjerne kontakt dersom du lurer på om noe kan gjøres for din allergi.