Homeopat Anita Hus
To føtter på en brygge, den høyre med urinsyregikt

Urinsyregikt

Mistenker du at du har urinsyregikt?

Smerter fra Hallux Valgus og urinsyregikt kan innimellom være vanskelig å skille fra hverandre, men som regel utvikles urinsyregikt til det akutt vondeste. Er du skikkelig uheldig så har du begge tilstander på en gang.

 

Symptomer på urinsyregikt:

Smerter, hevelse, rødhet og varme i leddet. Oftest rammer dette stortåa, men det kan også forekomme i andre ledd.

 

Hallux Valgus

Dette er en tilstand der stortåa er skjev. Dette resulterer i et klumpete ledd og vil kunne medføre smerter og ømhet. En regner at årsaken skyldes bruk av ikke optimalt skotøy over tid, og/eller en viss arvelig faktor.

 

indre organer: fordøyelseHva er årsakssammenhengene når du får urinsyregikt?

Krystallene som samler seg i leddet og forårsaker betennelsen og smertene oppstår av en grunn. Disse krystallene skyldes opphopning av urinsyre eller puriner. Dette skjer fordi leveren ikke får gjort jobben sin godt nok, den klarer ikke å filtrere nok og dermed blir det større belastning på nyrene som da heller ikke klarer å filtrere ut urinsyren. Situasjonen som oppstår er at blodet forurenses av avfallsstoff og disse hoper seg opp steder som for eksempel ledd. Når de hoper seg opp i tær eller fingre er det fordi disse har dårligere blodsirkulasjon enn resten av kroppen. Når leddene i tillegg hovner opp er dette som følge av at lymfene også tilstoppes av for mye slagg.

Den egentlige årsaken til urinsyregikt er at leveren har samlet opp for mye avfallsstoffer og ikke utfører et optimalt arbeid. Så dersom du ønsker å bli fri fra urinsyregiktanfall må du tenke på å hjelpe leveren din.

 

Hva kan frekvensbehandling bidra med ved anfall av urinsyregikt?

Hos meg vil det være to fokus: å redusere purinoppsamlingen i de vonde leddene og å hjelpe leveren, nyrer og lymfe til bedre funksjon.

De akutte smertene vil reduseres om purinnivået reduseres, men ønsker du å holde deg fri fra nye anfall må fokuset rettes mot leveren. Leveren trenger å fris fra en del av den gift og slambelastningen som har hopet seg opp. Dette kan gjøres både ved egen innsats og SCIO-detox. I samme prosess trenger også nyrer og lymfer å balanseres og hjelpes.

Som regel holder det med 2-3 behandlinger.

 

herreføtter og dameføtter på sand og under vann

Egen innsats:

Vil bestå av at du i en periode bruker spesifikke kosttilskudd, og/eller en kort diett for å renske leveren for slam og slagg.

En god vane for å hjelpe lever og nyrer er å starte hver dag med et stort glass sitronvann. Det bør du starte med allerede i dag!